Polychrome

POLYCHROME organiseert cursussen speciale fotografische procédés in Middelburg, Zeeland. Een avontuurlijke aanpak en het stimuleren van creatieve experimenten staan daarbij centraal.

De keuze voor technieken die hun oorsprong hebben in de negentiende eeuw is niet ingegeven door nostalgie. Het gaat om het aanvullen van de hedendaagse fotografie met een aantal ‘vergeten’ technieken. Ze maken het mogelijk om het fotografische beeld vorm te geven op een wijze die anders is dan gebruikelijk. Zo ontstaan beelden die er aangenaam afwijkend kunnen uitzien. Verrassend genoeg breiden ze daarmee het scala aan mogelijkheden, juist voor de digitale fotograaf, enorm uit.

In alle cursussen wordt met eigen opnamen gewerkt en uitgebreid aandacht besteed aan het voorbereiden van digitaal of analoog beeld. Er is apparatuur aanwezig om digitale negatieven te maken. Voor de deelnemers staat een uitgebreide donkere kamer ter beschikking.

De groepen zijn klein, maximaal zes tot negen deelnemers. De workshops zijn inclusief het benodigde materiaal. Doel van de cursussen is de deelnemers te leren de procédés zelfstandig te beoefenen.

De workshops in weekenden beginnen steeds op zaterdag om 11 uur en op zondag om 10 uur. De eendaagse workshops beginnen meestal om 10.30 uur. Alle dagen eindigen om 17 uur.
Voor deelnemers van buiten Zeeland kunnen we adviseren bij het vinden van onderdak voor een redelijke prijs in hotel, pension of op een camping.

Kees Brandenburg

Docent is Kees Brandenburg, fotograaf en ontwerper. De workshops vinden plaats in zijn ruime atelier en doka in Middelburg.

Middelburg

Middelburg is een aantrekkelijke stad, rijk aan monumenten, de nabijheid van de zee en ander natuurschoon biedt gelegenheid de deelname aan een cursus of workshop te combineren met een korte vakantie. Vele cursisten uit binnen en buitenland hebben de weg naar Middelburg inmiddels gevonden.

Opgave

Inlichtingen en opgave:

Prins Hendrikstraat 35
4332 VR Middelburg

T: 06 50 900225
E: e-mail
Inschrijving kan schriftelijk, telefonisch of per e-mail. per e-mail heeft de voorkeur.

Inschrijvingsvoorwaarden

De inschrijving is op volgorde van binnenkomst. Het cursusgeld dient voor aanvang van de workshop ontvangen te zijn. Na ontvangst van een bevestiging (per e-mail, telefonisch of schriftelijk) is de inschrijving definitief en bindend.

Annulering en terugbetaling is alleen mogelijk als:

  • Een cursus niet doorgaat.
  • U zich schriftelijk terugtrekt tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang.
  • U betaald heeft maar de cursus bij binnenkomst van de betaling reeds vol is.

Annulering:

  • Bij annulering tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang wordt het inschrijfgeld teruggestort of vervalt de betalingsverplichting, daarna is er geen restitutie meer mogelijk. Wel kunt u iemand anders uw gereserveerde plaats laten innemen.

Polychrome behoudt zich ten allen tijde het recht voor cursussen of workshops wegens ziekte of overmacht te annuleren.

* * *